Office 365

O365

Office 365 for Education -palvelu (O365) tarjoaa opiskelijoille Outlook-sähköpostin lisäksi maksuttomana pilvipalveluna mm. Office Web Apps -sovellukset (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Lync), kalenterin sekä SkyDrive Pron ja paljon muuta… katso tästä koko lista

Office 365 opettajan näkökulmasta.

Opettajille palvelu pilvipalvelun käyttö tuo monia etuja ja helpotuksia. Takana on ajat, jolloin tiedostoja joutui liikuttelemaan muistitikulla kodin ja työpaikan välillä. Koska Office 365 on otettu käyttöön kaupungin toimesta, opettajien ei tarvitse luoda itse tunnuksia. Tämä madaltaa kynnystä ottaa palvelu käyttöön. Opettajille hyödyllisiä ominaisuuksia ovat mm.

  • Pilvitallennustila
  • Selaimessa toimivat tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta sekä esitysgrafiikkaohjelmat.
  • Tiedostojen jako kollegoiden ja oppilaiden kanssa.
  • Erilaiset kurssikohtaiset ryhmäsivustot.

Office 365 oppilaan näkökulmasta.

Oppilaille koulun tarjoamat pilvipalvelut tuovat uudenlaisen tavan säilöä ja palauttaa erilaisa töitä. Oppilas voi aloittaa työnsä koulussa ja jatkaa sitä kotona. Jakamalla tiedoston opettajan kanssa, voi oppilas saada opettajalta (lähes) reaaliaikaista palautetta. Oppilaan ei tarvitse huolehtia tiedoston palauttamisesta ja opettaja näkee automaattisesti, mitkä tehtävät oppilas on tehnyt.

Säilömällä omat tuotoksensa pilveen, oppilaalle kertyy mainio tietopankki erilaisista asioista. Yläasteella tehty biologian tutkielma voi olla arvokas apu lukion bilsan kurssilla. Opettajan suurin tehtävä onkin saada oppilaat käyttämään palvelua. Ideaalitilanne olisi, että Office 365 hyödyttäisi oppilaita myös vapaa-ajalla.