Mitä pakettiin kuuluu…

 

Office-työkalut:

  • Outlook (sähköposti)
  • Word Online
  • Excel Online
  • PowerPoint Online
  • OneNote Online

OneDrive: pilvitallennus

OneDrive -pilvi toimii tiedostojen tallennuspaikkana.  OneDriveen voit ladata eri muotoisia tiedostoja tietokoneeltasi. OneDrivessa voit myös säilyttää tiedostoja, joita olet luonut Office 365 -online-sovelluksilla. Sekä tietokoneelta ladatut että O365 -online-sovelluksilla tuotetut tiedostot voit jakaa muiden kanssa ja antaa oikeudet joko tiedostojen katseluun tai muokkaamiseen.

Office 365 sisältää myös lukuisan määrän muita erilaisia toimintoja, joilla voit rikastuttaa opetustasi. Tässä näet lyhyet kuvaukset käytössäsi olevista O365-työkaluista:

Yammer

Yammer tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun ja verkostoitumiseen. Yammerissa toimitaan erilaisissa ryhmissä, joita myös opiskelijat voivat perustaa. Yammerissa voi jakaa tietoa ja osaamista, osallistua keskusteluun ja työstää asioita yhdessä eteenpäin.

OneNote Online

OneNote Onlinessa luodaan muistikirjoja verkossa. Muistikirjan sivut voivat sisältää tekstiä, ääntä, kuvia, videoita sekä taulukkolaskentakaavioita, ja sisältöä voi tuottaa yhdessä muiden kanssa. OneNote sopii erityisen hyvin suurien kokonaisuuksien luomiseen, sillä sivut eli välilehdet helpottavat eri teemojen käsittelyä ja jäsentelyä. OneNotesta on ladattavissa myös tietokoneohjelma, jota voit käyttää työskennellesssi offline-tilassa.

Class Notebook

OneNote – Class Notebook -sovellus toimii hyvin pohjana esimeriksi opintojakson työskentelylle. Class Notebookissa opettaja pystyy määrittämään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisen työtilan, sisältökirjaston oppimateriaalin jakamista varten sekä yhteistyötilan oppitunteja ja opiskelutehtäviä varten.

Sway: esitysgrafiikka

Sway on oivallinen työkalu havainnollistamiseen. Swayllä voit tehdä visuaalisia esityksiä, joihin on mahdollista sisällyttää mm. kuvia, tekstiä ja asiakirjoja. Opetuksessa Swaytä voi soveltaa esimerkiksi posterityyppisten tehtävien ja esitelmien tekemiseen, prosessien kuvaamiseen tai projektityöskentelyn esittelyyn.

Forms: kyselylomake

Formsin avulla voidaan helposti luoda erilaisia kyselyjä. Kyselyyn voidaan vastata selaimen tai vaikkapa mobiililaitteen avulla. Tuloksia voidaan tarkastella Formsin valmiiden analytiikkaominaisuuksian avulla tai ne voidaan siirtää helposti Exceliin lisäanalyysia varten.

O365 Groups (Ryhmät)

Ryhmät (Groups) ei näy O365:n ”aloitusvalikossa” omana työkalunaan, vaan Ryhmät näkyvät useiden O365:n työkalujen sisällä (Sähköposti, Kalenteri, OneDrive Planner jne.). Uuden ryhmän pääsee luomaan esim. Sähköpostin (Outlook) kautta. Kun uusi ryhmä luodaan, syntyy sille oma sähköpostiosoite (ryhmäviestintään), kalenteri (ryhmän oma), OneDrive -levyalue (tiedostojen jakamiseen), OneNote -kansio (muistioiden jakamiseen). Näiden lisäksi ryhmä voi hyödyntää Planner -työvälinettä jaettujen tehtävien hallintaan. Ryhmiä voi luoda kuka tahansa jolla on tunnus Jamkissa (myös opiskelijat) ja jäseniksi voiaan kutsua henkilöitä joilla on tunnus Jamkissa.

 Delve

Delve-työpöytä kokoaa näkyviin käyttäjälle O365:ssa jaettuja tiedostoja, jotka saattavat häntä kiinnostaa. Delvessä voi nähdä vain tiedostoja, joihin käyttäjällä on käyttöoikeus, yksityisiä tiedostoja muut eivät näe. Koontinäkymä on jokaisella henkilökohtainen ja erilainen.

Sivustot

Sivustot antaa mahdollisuuden monipuoliseen tiedon jakamiseen. Sivustoilla käytössä on wiki-tyyppiset työryhmätilat. Sivustot-julkaisujärjestelmä toimii Sharepoint Onlinen päällä.

Video

Video on selainpohjainen organisaation sisäinen videonjulkaisupalvelu. Video-toiminnolla saat julkaistua videosi koko organisaation nähtäville.